Serravalle Scrivia

Το Serravalle Scrivia είναι μια κοινότητα στην επαρχία της Alessandria στην ιταλική περιοχή του Piedmont, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τορίνου και περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Alessandria.

Από το 1122 η Serravalle Scrivia ανήκε στους επισκόπους της Tortona, μέχρι που την παραχώρησαν στην κοινότητα της Tortona, με αντάλλαγμα την υπεράσπιση των εδαφών τους. Αργότερα ήταν ένα αυτοκρατορικό φέουδο, που ανήκε στο Spinola (1313), στο Visconti (1381), στο Adorno (1391) και στο Spinola ξανά από το 1482.

Το 1580 έγινε μέρος του Ισπανικού Δουκάτου του Μιλάνου. μετά τον πόλεμο της ισπανικής διαδοχής, το 1713, έγινε μέρος της αυστριακής αυτοκρατορίας. Το 1738, μαζί με την περιοχή Tortona, ο οικισμός αποκτήθηκε από το Βασίλειο της Σαρδηνίας-Πιεμόντε.

Το 1745, κατά τη διάρκεια του πολέμου της αυστριακής διαδοχής, καταλήφθηκε για λίγο από τα γαλλο-ισπανικά στρατεύματα. Το 1798, μετά την εισβολή του Ναπολέοντα στο Πιεμόντε, προσαρτήθηκε στη Δημοκρατία της Λιγουρίας. οι Γάλλοι, που είχαν κατακτήσει το Serravalle μετά τη μάχη στο Marengo, είχαν καταστρέψει το κάστρο του. Το 1815 το Συνέδριο της Βιέννης αποκατέστησε την πόλη στον Οίκο της Σαβοΐας.

Το 1935 εγκαινιάστηκε η Autostrada A7 (Genoa-Serravalle), η οποία έγινε η ταχύτερη σύνδεση από το Τορίνο και το Μιλάνο στη θάλασσα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο