Διακόσμηση με Φωτισμό

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ίσως το σημαντικότερο μέρος του interior design

[/vc_column_text][vc_column_text]Πάντα στη διακόσμηση του σπιτιού πρέπει να προσέχουμε τον φωτισμό. Σε κάθε δωμάτιο οι ανάγκες του φωτισμού διαφοροποιούνται. Ας δούμε μερικά tips για τον σωστό φωτισμό του σπιτιού.

1. Για τους χώρους που χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία (σαλόνι, playroom κτλ.), ο γενικός φωτισμός είναι αρκετός. Γενικός είναι ο φωτισμός που παρέχεται στο κέντρο του δωματίου ενώ με απλίκες ή μικρότερα φωτιστικά μπορείτε να φωτίσετε τα σημεία που ο γενικός φωτισμός δεν κολακεύει.

2. Οι ροοστάτες είναι το κλειδί του γενικού φωτισμού. Έτσι θα χαμηλώνετε ή θα δυναμώνετε τα φώτα ανάλογα με τη διάθεσή σας.

3. Καθορίστε τις ζώνες φωτισμού. Στα σαλόνια χρειάζεστε πολύ περισσότερο φωτισμό από οτι στα δώματια που χαλαρώνετε. Για τα δωμάτια που προορίζονται για εργασία, επιλέξτε φωτιστικά με έντονο φως κατευθυνόμενο προς το σημείο που εργάζεστε.

4. Μην ξεχάσετε τον φωτισμό που θα τονώσει τη διακόσμηση του σπιτιού. Μερικές απλίκες σε κάποιο κομβικό σημείο ή σε έναν πίνακα θα δώσου την πινελιά που χρειάζεται

5. Φροντίστε το μέγεθος του φωτιστκού να είναι ανάλογο με τις διαστάσεις του δωματίου. Τα μακριά φωτιστικά σε σχήμα μενταγιόν είναι ιδανικά για ψηλοτάβανους χώρους.

6. Ταιριάξτε τα φωτιστικά μεταξύ τους. Δεν εννοούμε να χρησιμοποιείτε τα ίδια φωτιστικά σε κάθε δωμάτιο, αλλά τα υλικά ή τα εξαρτήματά τους να έχουν μια συνοχή. Έτσι θα δώσετε ροή στο σύστημα φωτισμού.