Συνέντευξη με την Σταυρούλα Λούρου

Η γλυκύτατη Σταυρούλα Λούρου σε μια μικρή συνέντευξη με την Αλεξάνδρα Μαυρίδου, αποκλειστικά και μόνο στο Alexandras.gr

Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνεις για αυτή την μικρή συνέντευξη.

Με την πρώτη ματιά δείχνεις θετική, χαρούμενη και είναι χαρά μου να μιλήσουμε.

 

Αλεξάνδρα –  Πες μου τα νέα σου με τί ασχολείσαι αυτό το διάστημα?

Σταυρούλα  –  Αυτό το διάστημα βρίσκομαι στο Athens24.gr, στο Athens24.com και στο e-kafeneio.gr ως δημοσιογράφος ενώ πρόσφατα τελειώσαμε τις παραστάσεις με το έργο του Νεκτάριου Χατζαντώνη, «ΝΥΧΤΑ ΦΟΝΟΥ», το οποίο ευελπιστούμε να το συνεχίσουμε και από την νέα σεζόν.

 

Αλεξάνδρα –  Με μια γρήγορη ματιά μπορώ να δω ότι είσαι δημοσιογράφος, ηθοποιός, χορεύτρια, έχεις ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, πολυτάλαντη, πες μου σχετικά πως ξεκίνησαν όλα αυτά?

Σταυρούλα  – Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι και στις πανελλαδικές πέρασα στον τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Λαμίας, όπου αποφοίτησα το 2012.

Λίγο πριν τελειώσω με την σχολή ξεκίνησα μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο Των Αλλαγών ενώ συγχρόνως έκανα μαθήματα φωνητικής και χορού. Στην συνέχεια και μετά από παρότρυνση τις οικογένειάς μου σπούδασα δημοσιογραφία στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών του Αnt-1.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ενεργά και με τις δύο ιδιότητές μου κάνοντας ραδιόφωνο, γράφοντας σε sites, παίζοντας σε σειρές, ταινίες και στο θέατρο.

 

Αλεξάνδρα –  Ανάμεσα στην τηλεόραση και στο θέατρο, τι θα διάλεγες?

Σταυρούλα  – Είναι μία δύσκολη επιλογή! Νομίζω ότι ένας ηθοποιός πρέπει να κάνει και τα δύο στο ίδιο μέτρο. Η τηλεόραση σου δίνει την αναγνωρισιμότητα σε ένα ευρύ κοινό ενώ το θέατρο σου δίνει την δυνατότητα να έρθεις σε μια πιο ουσιαστική επαφή με τον κόσμο.

 

Αλεξάνδρα –  Τα Social Media έχουν αλλάξει την καθημερινότητα μας, εσένα?

Σταυρούλα  – Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που τα Social Media δεν του έχουν αλλάξει την καθημερινότητα, απλά ο καθένας τα χρησιμοποιεί για διαφορετικό λόγο. Κατά κύριο λόγο – εγώ προσωπικά – τα χρησιμοποιώ για την δουλεία μου και πιστεύω ότι με έχουν βοηθήσει σημαντικά.

 

Αλεξάνδρα –  Ποιο είναι το βιβλίο που διάβασες και πιστεύεις πως σε έχει αγγίξει περισσότερο?

Σταυρούλα  –  Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως βιβλία φιλοσοφίας και θεατρικά έργα. Θα έλεγα όμως – όσο και αν φαίνεται παράξενο -ότι αυτό που με έχει αγγίξει περισσότερο είναι το «Αιτία Θανάτου – 3000 Τρόποι να πεθάνεις».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει βραβευτεί το 2006 με το Bram Stoker non-fiction award και στην ουσία μας εξηγεί πόσο εύθραυστη είναι η ζωή, αφού μπορείς να την «χάσεις» ακόμα και από πράγματα που δεν έχεις φανταστεί ποτέ.

 

Αλεξάνδρα –  Έρωτας η λογική? Η επιλογή είναι δύσκολη ή όχι?

Σταυρούλα  – Αν με ρωτούσε κάποιος πριν 3-4 χρόνια θα ήταν πολύ δύσκολο να του απαντήσω και το πιθανότερο θα ήταν να το πω ο έρωτας. Πλέον η επιλογή δεν είναι δύσκολη και η απάντηση είναι σίγουρα η λογική.

Όπως έλεγε και ο Al Pacino στην ταινία «Ο δικηγόρος του διαβόλου» ερωτηθείς για το τι είναι αγάπη: «Υπερεκτιμημένη. Βιοχημικά δεν διαφέρει από το να φας μεγάλες ποσότητες σοκολάτας».

 

Αλεξάνδρα –  Τι θα άλλαζες στον κόσμο μας και γιατί?

Σταυρούλα  – Από πού να το πιάσω και που να το τελειώσω. Αν είναι να πω όλα όσα θα άλλαζα στον κόσμο θα ήθελα τουλάχιστον 3-4 σελίδες, θα αρκεστώ στο να πω ότι θα ξεκινούσα από την αποκατηγοριοποίηση των ανθρώπων και την αφαίρεση της εξουσίας από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την «δύναμή» τους αυτή.

Και γιατί αυτό; Γιατί πολύ απλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους και δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπέλες και κοινωνικά στερεότυπα.

Σταυρούλα σ’ ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνεις και σου εύχομαι ότι καλύτερο!

Αλεξάνδρα Μαυρίδου